divendres, 11 de juny del 2021

 CINEMA EN CURS (2020-2021)




El juny de 2020 ja us vam parlar del projecte "Cinema en curs" en el que participen alguns grups d'alumnes de l'Institut Castellet del nostre municipi, i al qual el centre s'adereix el curs 2009-2010. Des d'aquell moment la Biblioteca ha sigut testimoni dels resultats del projecte, afegint a la nostra col·lecció local molts d'aquests films de curta durada de ficció i documentals.

Des de fa uns anys, els alumnes de l'Institut projecten el seu treball a l'Auditori Mª Carme Grauvilardell, a l'edifici de la biblioteca. Un cop finalitzat el curs 2019-2020 no va ser possible la projecció a casusa de la situació excepcional que es vivia, les mesures sanitàries no ho van permetre. Però tot i això els alumnes havien estat treballant durant el confinament.

Ahir, 10 de juny, els alumnes que treballen en el projecte van presentar les seves tres darreres creacions, de nou a l'Auditori.

Els alumnes de 4rt d'ESO del curs 2019-2020 presenten el documental "Un segle. Retrat d'en Josep Herms.", un repàs a la vida i les passions del senyor Herms, que el gener de 2020 va complir cent anys i que va treballar tota la seva vida a la Compañía Fabril de Carbones Eléctricos, a Castellgalí. La idea de la pel·lícula va sorgir a l'hivern. L'entrevista amb Josep Herms es va rodar el dia 11 de març, i es van acabar de rodar altres escenes un cop es va iniciar el desconfinament, els dies 19 i 22 de juny. Entre juliol i octubre es va acabar el muntatge de la pel·lícula.

Per visualitzar el documental dirigiu-vos a l'enllaç: https://vimeo.com/480292199 

Els alumnes de 1r de Batxillerat de Cultura Audiovisual del curs 2019-2020 presenten el documental "Des de la nostra finestra", el
qual les seves autores i autors presenten amb aquestes paraules: “Buscàvem la nostra pel·lícula i la vam trobar quan estàvem aïllats de l’exterior. Filmant des de la finestra, filmant la quotidianitat. Quan per fi vam sortir, era primavera i vam celebrar-la amb el cinema.”

La idea de la pel·lícula va sorgir a l'hivern, es va filmar amb telèfons mòbils durant el confinament i es va acabar de muntar entre juny i setembre.

Per visualitzar el documental dirigiu-vos a l'enllaç: https://vimeo.com/486065108 

Els alumnes de 1r de Batxillerat de Cultura Audiovisual del curs 2020-2021 van presentar el documental "La memòria dels nostres avis". El rodatge ha estat un viatge de descoberta a través del curs del riu i les fàbriques. En aquest recorregut els han acompanyat alguns dels seus avis, que havien treballat a les fabriques. Amb aquests testimonis els alumnes van poder restituir el treball de tota una generació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada