dilluns, 22 de febrer de 2021

BOOK CLUB: TO LIVE (MICK PARKIN)
UNA  TROBADA MOLT ESPECIAL.

Després de llegir "To live", de Mick Parkin, durant aquest mes de febrer, la darrera trobada del nostre book club l'hem dedicat a  profunditzar en el coneixement de l'obra i de l'autor. Però aquesta ha estat una trobada especial, amb un convidat de luxe, un dels millors amics de Mick Parkin, en Chris Wright.
David Requena, conductor del nostre Book Club, coneixedor de totes les possibilitats que oferia i del seu valor, va triar "To live" com a lectura. 
Els membres del club, com a lectors, teníem a les nostres mans una obra difícil de trobar, autoeditada per l'autor, de petita tirada i que la Xarxa de Biblioteques Municipals ens oferia la possibilitat de llegir... Sense cap dubte, una gran oportunitat.
"To live" ens situa a Barcelona, en el context de la guerra civil, just abans dels fets de maig. El llibre reflecteix les relacions entre els membres de la CNT i els del PSUC a l'interior del govern republicà, que lluitava contra el front feixista, parant atenció en els seus protagonistes i l'aspecte més humà de la revolució. És interessant per als lectors, veure com una persona de fora de Catalunya, com era en Mick Parkin, tracta d'un conflicte tan important per a la història del nostre país.
En David, que sap molt bé com ens agrada als lectors conèixer algun autor de tant en tant, va intentar posar-se en contacte amb en Mick Parkin la primera vegada que va treballar el llibre, ja fa uns anys. Va ser llavors quan es va assabentar de la defunció d'en Mick i va conèixer en Chris Wright.
Transformant els entrebancs d'aquests dies de pandèmia en recursos profitosos, vam convidar a Chris Wright a la nostra trobada i, molt agraït pel fet, va accedir a unir-se a nosaltres des del Regne Unit en aquesta sessió virtual.
La participació de Chris a la trobada virtual ha estat d'un valor incalculable per a conèixer en Mick i les seves motivacions a l'hora d'escriure. Segurament, tots els participants vèiem la lectura "To live" amb uns altres ulls després de compartir amb en Chris anècdotes i vivències  d'en Mick Parkin i l'amistat que els unia.

Trobada virtual Book Club 20/02/2021

Els membres del Book Club parlant amb Chris Wright

A continuació us compartim alguns documents de Mick Parkin i Chris Wright.

1. Video d'una entrevista que se li va fer a Mick Parkin quan participava en un programa anomenat "artistes a l'escola" a Swords, County Dublin, a l'octubre de 2008.

1 comentari: