dilluns, 1 de març del 2021

Mirades de Futurs




Exposició fotogràfica que neix fruit del projecte de fotografia participativa i mentoria grupal elaborat pels nois i noies del GR16-18: Art per afrontar l’emancipació, de l’Associació Punt de Referència.

L’exposició  parteix de les seves reflexions, dubtes, experiències, inquietuds, somnis i reptes en relació al procés d’emancipació, obligat als 18 anys. Representa una mirada col·lectiva que ens convida a endinsar-nos en les seves vides per fer visible allò que sovint queda invisible.

Un repte afrontat amb imatges

Per al jovent tutelat, arribar a la majoria d’edat no és pas un somni, sinó un repte. Quan aquests adolescents tutelats per l’administració han d’emancipar-se, ho fan des d’una posició vulnerable per la seva experiència vital i perquè han de fer un sobreesforç per construir un futur digne, prevenint l’exclusió social a la que estan exposats.

Dirigit a adolescens d’entre 16 a 18 anys acollits en recursos residencials i que es troben en la darrera fase de tutela, el projecte GR 16-18 els proporciona l’acompanyament de mentores i mentors, joves voluntaris de 25 a 30 anys que els ajuden a guanyar en confiança, a pensar en el seu futur i prendre decisions. L’objectiu és millorar els seus recursos, posant èmfasi en les competències d’iniciativa, d’autoconeixement, d’expressió de les emocions i relacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada