dijous, 23 de novembre del 2023

100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial


Conversa entre els santvicentins Ramon López de Mántaras i David Gallardo-Pujol amb motiu de la presentació del llibre 100 coses que cal saber sobre la intel·ligència artificial. Amb la col·laboració de l’actriu i narradora Jordina Biosca.

Ramon López de Mántaras és l’autor del llibre i professor d’investigació (emèrit) del CSIC a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), del qual fou director. Pioner en la investigació de la intel·ligència artificial a Espanya i Catalunya i Premi Nacional d'Investigació.

David Gallardo-Pujol és Doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona, Vicedegà de Recerca i Innovació a la Facultat de Psicologia de la UB, autor de diversos capítols i articles de recerca a diverses revistes nacionals i internacionals.

El llibre és un retrat fidel de la situació real de la intel·ligència artificial, amb el propòsit de donar respostes i reflexionar sobre les qüestions ètiques que planteja aquesta tecnologia. Amb aquest llibre no només es pretén aportar respostes, sinó també plantejar altres preguntes.

diumenge, 19 de novembre del 2023

Taller Infantil: Fem postals de Nadal


Quan arriben aquestes dates, també arriba el nostre tradicional 

Taller  "Fem postals de Nadal"

Si voleu fer la vostra postal, us recordem que heu d'inscriure

 a partir del dia 20 de novembre.

 


dimarts, 7 de novembre del 2023

Exposició d'escultura "Matèria i forma"


Durant tot el mes de novembre no us perdeu l'exposició d'escultura a càrrec de Miquel Díaz del Campo, escultor i joier.

Format a l'Escola d'Arts i Oficis de Palma de Mallorca i a l'Escola Massana de Barcelona. 
Ha fet exposicions individuals i col·lectives a Colònia (Alemanya), Santander, Palma de Mallorca, Eivissa, Girona i Cunit, entre d'altres.

"El procés creatiu em porta pel camí de la joia, de vegades com el principi de la mateixa escultura, per experimentar amb el volum a través del petit format com és el fet de fer una joia, que és un prototip, una petita escultura.
La lluita fins a aconseguir el volum tridimensional, que és la fita de l'escultor, és un sofriment que en la mateixa procés de recerca, per art de màgia, es converteix en satisfacció i tranquil·litat interior." 

Miquel Díaz del Campo