dijous, 23 de novembre del 2023

100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial


Conversa entre els santvicentins Ramon López de Mántaras i David Gallardo-Pujol amb motiu de la presentació del llibre 100 coses que cal saber sobre la intel·ligència artificial. Amb la col·laboració de l’actriu i narradora Jordina Biosca.

Ramon López de Mántaras és l’autor del llibre i professor d’investigació (emèrit) del CSIC a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), del qual fou director. Pioner en la investigació de la intel·ligència artificial a Espanya i Catalunya i Premi Nacional d'Investigació.

David Gallardo-Pujol és Doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona, Vicedegà de Recerca i Innovació a la Facultat de Psicologia de la UB, autor de diversos capítols i articles de recerca a diverses revistes nacionals i internacionals.

El llibre és un retrat fidel de la situació real de la intel·ligència artificial, amb el propòsit de donar respostes i reflexionar sobre les qüestions ètiques que planteja aquesta tecnologia. Amb aquest llibre no només es pretén aportar respostes, sinó també plantejar altres preguntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada