dimecres, 2 de febrer del 2022

Llegim el riu


El 28 de gener es va realitzar la sessió de retorn per compartir els resultats del projecte "Llegim el riu". La iniciativa ha permès els darrers mesos avaluar la qualitat hídrica, hidromorfològica i biològica del riu Llobregat al seu pas pel municipi. La sessió va comptar amb la participació del grup de persones voluntàries que van recollir les mostres durant el treball de camp i ha estat conduïda per l'Associació Hàbitats i el grup de recerca FEHMLab de la Universitat de Barcelona. 

 La jornada va plantejar propostes de millora i idees interessants per continuar treballant en la millora dels ecosistemes fluvials.


"Llegim el riu" suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció.
És un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals, el grup de recerca (FEHMlab) de la UB i l’associació Hàbitats, que vol complementar un projecte de ciència ciutadana a l’entorn del riu Llobregat i els seus afluents per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada