divendres, 5 de juny de 2020

CINEMA EN CURS

Que és "Cinema en curs’?
Cine en curso
Web de "Cinema en curs".
És un programa de pedagogia del cinema i amb el cinema que es du a terme a escoles i instituts. Iniciat el 2005 a Catalunya, actualment també es desenvolupa a Galícia, Madrid, Euskadi, Argentina, Xile i Alemanya.

Els objectius d'aquest programa són que els nens i els joves descobreixin el cinema entès com a art, creació i cultura; i desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica en el context educatiu.

Com es realitzaen els tallers?
Els tallers es desenvolupen amb alumnat d’entre 3r de primària i 2n de Batxillerat, i són impartits conjuntament per un/a cineasta i un equip de docents, dins de l’horari lectiu i en vinculació amb assignatures diverses.
Els alumnes treballen la ficció i el documental durant el curs. Després de diverses pràctiques els alumnes realitzen els seus curtmetratges amb un equip de rodatge professional.

Finestres-ventanas-xanelas-leihoak-fenster
Dins del projecte "Cinema en curs", van començar aquest curs endinsant-se en el cinema fet amb els grans plans des de la finestra inspirats en Perlov i altres cineastes. Durant el confinament, els plans des de les finestres han adquirit un nou valor: les vistes de pobles i ciutats, els capvespres, les hores blaves i màgiques, les llumetes a la nit, els cels clars i els núvols grans i petits, alguns arbres, pluges lentes, neus, el cant dels ocells, el so de la nit...Com hi participa l'IES Castellet?
Informació a la web de l'Institut Castellet.
L'Institut de Sant Vicenç de Castellet s'inicia en aquest projecte durant el curs 2009-2010, acostant als joves l'art del cinema, amb la participació de professionals (realitzadors, muntadors, guionistes...)

Des del 2010 l'Institut Castellet ha presentat una vintena de films de curta durada dins d'aquest projecte educatiu.

Alguns són films de ficció i d'altres són documentals. Els films documentals es situen bàsicament a la nostra area local, per la qual cosa resultem molt atractius per a l'estudi de la memòria local. És per aquest mutiu que des de la biblioteca us hem volgut acostar a aquest projecte.

Aquests són alguns dels films documentals de temàtica local:5. La fàbrica de la llum..)articipació de professionals (realitzadors, guionistes, muntadors...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada