divendres, 22 de maig del 2020

Recull de Recursos del Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet


Voleu saber-ho tot sobre el Ball de Gitanes? 

El Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet és una festa declarada d'interès local amb més de 110 anys d'història i que uneix tot el poble de Sant Vicenç al voltant d'una dansa i d'una plaça. Des del 2019 el Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet s'incorpora al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya

Aquí us deixem un recull de recursos sobre la nostra festa.


La pàgina web de Les  Gitanes de Sant Vicenç de Castellet, realitzada pel santvicentí Jordi Largo, és una excel·lent pàgina web on hi trobem recollides de forma extensa i ben estructurada la història de la festa, les músiques, les partitures, els cartells, fotografies, àudios i vídeos de les diferents edicions del ball, així com una complerta hemeroteca. 


Entrada a la Viquièdia del Ball de gitanes de Sant Vicenç
Hi trobareu la descripció, la història i referències.




El ball de gitanes de Sant Vicenç de Castellet es troba dins de l'Inventari de Danses Vives de Catalunya
L’Inventari de Danses Vives de Catalunya (IPCIDV) és un projecte de l’Esbart Català de Dansaires que té per objectiu l’elaboració d’un inventari de tots els balls de carrer i plaça que es ballen en l'actualitat a Catalunya.



Article de l'historiador Jordi Suades i Margot i Joan Manuel Miquel "El Ball de Gitanes de Sant Vicenç de Castellet" publicat a la revista Dovella núm 40 de 1991.





Recull de vídeos al Youtube del Ball de Gitanes





 Arxiu fotogràfic de Sant Vicenç de Castellet
Recull de fotografies sobre les Gitanes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada