dimecres, 23 de gener de 2019

Presentació del llibre "Joan Cadevall : professor, botànic i geògraf"


El proper dijous 24 de gener a les 19:30h, el biòleg i escriptor Àngel Manuel Hernández Cardona ens presentarà a la biblioteca el seu llibre Joan Cadevall: professor, botànic i geògraf, de l’editorial Àmfora, dedicat a aquest il·lustre personatge.

Joan Cadevall, nascut a Castellgalí l’any 1846, ha passat a la història com un dels botànics més importants de Catalunya, però fou també geògraf i exercí de professor a la ciutat de Terrassa esdevenint un mestre per un important grup de naturalistes que formaren la brillant generació de científics catalans de l’època. És conegut especialment per la seva obra cabdal La Flora de Catalunya, publicada bona part després de la seva mort, però com a geògraf també va ser autor d’una monografia comarcal del Vallès, i se’l considera precursor i iniciador de l’estudi geogràfic de la comarca catalana.

L’autor, Àngel Manuel Hernàndez Cardona ens ofereix una biografia solvent i objectiva de Joan Cadevall que ens desvetlla aspectes menys coneguts de la seva vida professional i personal.

Àngel Manuel Hernández Cardona, és catedràtic emèrit de Ciències Naturals, llicenciat i doctor en Biologia. Durant tretze anys fou redactor de biologia i botànica a la Gran Enciclopèdia catalana. És autor de nombroses publicacions. Entre elles podem citar l’Estudi florístic de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Les plantes de Viladecavalls, Ressons de Sant Salvador de les Espases i Pàgines vacarissanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada