dijous, 31 de maig de 2012

Sortida Cultural a Arenys de MarDins dels actes de la Setmana de la Cultura, la Regidoria de Cultura de l’ Ajuntament de Sant Vicenç i la Biblioteca S.Vives Casajuana han organitzat una sortida cultural a Arenys de Mar.


Un nombrós grup de 55 persones hem pogut passejar per l’ Arenys més conegut, i pel més desconegut, de la mà de Ramon Verdaguer, que ha estat
un magnífic guia, arenyenc, gran coneixedor de cada racó,cada pedra i cada monument, i que ens ha mostrat els indrets de la vila marinera que varen inspirar Salvador Espriu en la creació de la mítica Sinera.

Entremig dels entranyables carrerons hi trobem el Museu de la Punta, instal.lat en un edifici del segle XVII, que acull peces de gran valor per la seva singularitat i delicadesa del treball, i que permet conèixer totes les tècniques i estils de l’art de la randa : puntes al coixí, punt a l’agulla i brodats. Hem pogut veure una exposició molt especial,que inclou les tres peces de l'aixovar eclesiàstic de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Tot seguit hem visitat l’església i el seu magnifíc retaule barroc, obra de Pau Costa, que és una de les joies del barroc català.

I no podia faltar en la nostra passejada l’ immortalitzat cementiri, convertit en mite literari, lloat pels il.lustres arenyencs Salvador Espriu, Ferran de Pol i Fèlix Cucurull. Hem pogut admirar els interessants panteons , la senzilla tomba de Salvador Espriu i les magnífiques escultures de l’artista modernista Josep Llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada