dimarts, 5 de juliol de 2011

LECTURES D'ESTIU

Ja ha arribat la calor, i, on s'està millor que a la piscina, a la platja, en un banc a l'ombra o al sofà de casa? Això sí, amb un bon llibre a les mans.
Aquests són alguns dels que ens han arribat darrerament a la biblioteca :


Després de l’èxit amb la novel•la ‘Et donaré la terra’, l’escriptor Chufo Lloréns ha publicat la segona part amb el títol de ‘Mar de foc’ (Grijalbo).
Mar de foc arrenca deu anys després d’Et donaré la terra i està protagonitzada pels fills dels protagonistes de l’anterior novel•la. Lloréns entrellaça les vides d’una familia plebea amb una altre provinent de la noblesa
Lloréns ofereix una novel•la històrica ambientada a la Barcelona del segle XI protagonitzada per una família plebea que lluita per la successió del comtat de la ciutat i la successió del comte Ramon Berenguer I, el Vell mentre que Martí Barbany l’insigne navilier i posseïdor d’una de les fortunes més grans del comtat, s’enfronta als amors de la seva jove filla, fatalment marcats les venjances i la diferència de classes de la Barcelona medieval.
‘Et donaré la Terra’ i ‘Mar de foc’ es poden llegir independentment.


La novel·la narra els secrets d’una família que s’ instal·la a un poble del Berguedà als anys 40, on la majoria dels habitants dle poble treballen en una mina. Però La casa cantonera és també la història de dues germanes que es retroben a l’actualitat, després de més de vint anys, per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat la mare.
>CONTES MÀGICS DE LA MEDITERRÀNIA, Montserrat Cendra, Il·l. Begonya Molins, Editorial Farell (2011) –> Aquest conte es tracta d’un recull de 29 contes de la riba del Nord d’Àfrica, 29 històries la majoria d’elles del Magreb recollides per una autèntica experta en aquesta temàtica. Però no es tracten d’històries qualsevol, sinó que totes es caracteritzen per estar plenes de màgia. Tant màgia positiva com negativa. La màgia positiva ve propiciada pels genis, les gates, els arbres, els dracs… En canvi la negativa és més característica de les ogresses.

La Carolina té gairebé catorze anys i, com totes les noies de la seva edat, és única. Ara viu un moment màgic: les amigues amb qui comparteix els dies i els somnis, els primers petons robats a la penombra del portal de casa, la música, que sempre sona en el moment adequat, i, sobretot, totes aquelles lletres de cançons que semblen parlar d’ella i per a ella.

N'han arribat molts més, vine a la biblioteca i demana'ls!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada