ACTUALITAT

dilluns, 29 de març del 2021

Taller de Pasqua


Aquest any tampoc 😞 farem el tradicional taller de mones de Pasqua, però hem pensat que potser teniu ganes de fer una petita manualitat per decorar la Mona.

Del 22 de març a l'1 d'abril passa per la biblioteca i recull el "kit" per fer un pollet 🐣 a casa teva. En un sobre trobaràs tot el que necessites per fer aquest simpàtic pollet 🐣que coronarà la teva mona: cartolines, ullets, paper de seda, ... A casa hauràs de tenir cola i tisores a punt.

Si vols, quan l'acabis, pots fer-li una fotografia i etiquetar-lo #elpolletdelabiblioSVC

dissabte, 27 de març del 2021

Aniversari: 6 anys a l'Espai Ateneu Biblioteca


 Avui 27 de març, fa 6 anys de la inauguració del nou equipament cultural Espai Ateneu Biblioteca. Fa 6 anys que la biblioteca es va traslladar en aquest fantàstic espai per oferir els nostres serveis de foment a la lectura, accés a la informació, a la cultura i aprenentatge continu.

Gràcies a tots els usuaris que ens heu fet confiança tots aquests anys. 

Per molts anys! Seguim endavant! 

Gràcies a tots els nens i nenes que ens feliciteu en aquest vídeo!


dijous, 25 de març del 2021

Vídeo recomanació

 


Seguim amb les vídeo recomanacions del Grup de Treball sobre la Salut Mental de les Biblioteques del Bages i Moianès. En aquesta ocasió, us presentem la pel·lícula “Vivir dos veces”de la directora Maria Ripoll!  Esperem que us agradi!

Recordeu que podeu recuperar totes les vídeo recomanacions sota el #bibliosbagessalutmental i #bibliosmoianessalutmental

La recomanació d’avui és de la Lluïsa de @bib.pont

#bibliotequesbbm

#bibliotequesxbm

#bibliosbagesSalutMental

#bibliosmoianesSalutMental  

#salutmental

#salutmentalcatalunya

#salutmentalpositiva

#salutmentalenpositiu

#saludmental

#saludmentalpositiva

#mentalhealth

Dia Mundial de la Poesia


La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la ILC —amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades— celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui s’encarrega un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració des d’Alacant a l’Alguer, i des de la Franja a Puigcerdà).

Aquest any el poema escollit és  "No em despulleu" de Felícia Fuster i Viladecans (Barcelona, 1921-París, 2012) va ser escriptora, pintora i traductora. Us deixem el poema i la versió musicada per en David Requena, conductor del Club de Lectura en Anglès de la biblioteca. 


            


dijous, 18 de març del 2021

Descobrim el Bages

 Les Biblioteques Punt d’Informació Turística del Bages us recomanem l'art romànic del Bages.

 A qualsevol municipi del Bages podeu gaudir de l’art romànic i a les Biblioteques de la comarca trobareu documents tant de les edificacions que podeu visitar com de rutes paisatgístiques que es poden fer.

 Us presentem una petita mostra de l’arquitectura a les nostres poblacions i una introducció sobre el patrimoni romànic al Bages a càrrec de Josep Llobet, com a President d’”Amics de l’Art Romànic del Bages”

         

dimecres, 10 de març del 2021

Xerrada "La imatgeria santvicentina"


Dijous 11 de març a les 19:30 
Xerrada en directe pel canal de Youtube de la Biblioteca




dimarts, 9 de març del 2021

Llegir el Teatre



Nova edició del Club Llegir el teatre en format virtual a càrrec de Cul-i-seu.

Comentarem "La nit de la iguana", un cant a la bellesa i a la llibertat. Anys quaranta, en un racó perdut de la costa del Pacífic a Mèxic. Mentre grups de turistes alemanys celebren en banyador els bombardejos de la Luftwaffe sobre Londres, l’antic reverend Lawrence T. Shannon, reconvertit en guia turístic després d’haver estat expulsat de la seva església i haver passat una temporada en una clínica psiquiàtrica, es retroba amb una antiga amant que regeix un petit hotel costaner.


 

dilluns, 8 de març del 2021

Dia Internacional de les Dones


El 8 de març és el dia escollit per les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional de les Dones i representa una oportunitat per celebrar, reflexionar i reivindicar el drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada.
La celebració no es basa en un únic fet,  però té el seu origen en les reivindicacions protagonitzades per les dones obreres, des de mitjans del s.XIX, davant de les precàries condicions laborals a què estaven sotmeses a l’època industrial.

Actualment aquesta data contribueix a sensibilitzar la població entorn les desigualtats de gènere encara existents, reivindicar canvis més efectius i reconèixer les aportacions de les dones d’arreu del món en els diferents àmbits socials, culturals i econòmics.  

Des de la Biblioteca ens sumem a aquesta celebració a través de diversos recursos informatius dels prestatges virtuals elaborats per les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals






diumenge, 7 de març del 2021

EXPOSICIÓ

 





Fins el proper 26 d'abril podreu visitar l'exposició sobre els elements festius de Sant Vicenç de Castellet.

Entre els elements que es podran veure destaquem els barons de Castellet, el Marià i na Paula, que són els gegants oficials de Sant Vicenç. També hi són la família de dimonis: el Malparit, la Figaflor, el Nen, la Nena i el Malparidet acompanyats de les bèsties. No ens oblidem dels gegants de la Plaça d'Espanya, el Patilles i la Francesca i dels gegants de l'Escola Bressol El Niu, la Tina i el Janot.

L'exposició està produïda per la Regidoria de Cultura, el disseny gràfic és del Jordi Largo i compta amb la col.laboració de la Colla de Geganters de Sant Vicenç.


Sant Vicenç de Castellet inaugura aquesta setmana una exposició inèdita que reuneix per primera vegada tota la imatgeria popular del municipi. La mostra recull tots els elements dels gegants, bèsties, capgrossos i carotes, entre d’altres, que es poden veure coincidint amb els actes de Festa Major i altres dates assenyalades. L’exposició inclou informació i característiques de tots els elements que durant els darrers mesos no s’han pogut veure a conseqüència de la situació de pandèmia. En aquest context, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet proposa apropar i divulgar la cultura popular a la ciutadania i també al públic infantil. 

La mostra, que compta amb la col·laboració de la Colla de Geganters, es podrà veure a la Biblioteca Municipal Salvador Vives Casajuana fins a finals d’abril en els horaris d’obertura habituals de l’equipament. També es preveu que els alumnes de primària de les escoles de Sant Vicenç de Castellet visitin l’exposició durant les properes setmanes.

Visiteu la web de l'exposició https://laimatgeriadesvc.weebly.com/





dimecres, 3 de març del 2021

Exposició

 

Exposició de poesia de Joan Oliver i Sallarès (Sabadell, 29 de novembre de 1899 - Barcelona, 18 de juny de 1986). Com a poeta emprà el pseudònim Pere Quart. Fou poeta, dramaturg, narrador, traductor, director literari i periodista català, considerat un dels poetes i dramaturgs més destacats de la literatura catalana del segle xx.

En aquesta exposició podreu llegir una tria dels seus poemes. 

Tots els llibres de Pere Quart que tenim a la Biblioteca de Sant Vicenç els trobaràs aquí.









Exposició fotogràfica


VERSTIALITATS  és el títol d’una exposició, ideada pel Grup Xics de la zona, que combina poesies de diversos bestiaris per a infants i adults i muntatges fotogràfics elaborats per les biblioteques i basats en les imatges del llibre Retratos animales de Yago Partal (Libros del Zorro rojo, 2019).

 Celebrem també  així, el dia mundial de la Poesia, el 21 de març.

Exposició online aquí

dilluns, 1 de març del 2021

Mirades de Futurs




Exposició fotogràfica que neix fruit del projecte de fotografia participativa i mentoria grupal elaborat pels nois i noies del GR16-18: Art per afrontar l’emancipació, de l’Associació Punt de Referència.

L’exposició  parteix de les seves reflexions, dubtes, experiències, inquietuds, somnis i reptes en relació al procés d’emancipació, obligat als 18 anys. Representa una mirada col·lectiva que ens convida a endinsar-nos en les seves vides per fer visible allò que sovint queda invisible.

Un repte afrontat amb imatges

Per al jovent tutelat, arribar a la majoria d’edat no és pas un somni, sinó un repte. Quan aquests adolescents tutelats per l’administració han d’emancipar-se, ho fan des d’una posició vulnerable per la seva experiència vital i perquè han de fer un sobreesforç per construir un futur digne, prevenint l’exclusió social a la que estan exposats.

Dirigit a adolescens d’entre 16 a 18 anys acollits en recursos residencials i que es troben en la darrera fase de tutela, el projecte GR 16-18 els proporciona l’acompanyament de mentores i mentors, joves voluntaris de 25 a 30 anys que els ajuden a guanyar en confiança, a pensar en el seu futur i prendre decisions. L’objectiu és millorar els seus recursos, posant èmfasi en les competències d’iniciativa, d’autoconeixement, d’expressió de les emocions i relacionals.