ACTUALITAT

dilluns, 25 de novembre del 2019

Exposició


Reduïm residus! és una exposició que vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals. 
L’exposició, creada per la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, vol sensibilitzar els joves i el públic general sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió de les escombraries, que comença per la prevenció o reducció de residus, segueix per la reutilització i el reciclatge i només acaba en el tractament en els casos en que sigui necessari. D’aquesta manera protegim el medi ambient i minimitzem les despeses de gestió.
  • La natura no fa residus. La natura és circular
  • Generem residus! De matèria primera a residu
  • Amaguem els residus sota l’estora? La gestió de les escombraries
  • Els protagonistes. Què hi va? Què no hi va?
  • Altres sistemes de recollida
  • Tot comença per tu: reduir, reciclar, reutilitzar
  • Coses que passen a la Terra: notícies breus sobre la producció i gestió de residus arreu del món.

dijous, 7 de novembre del 2019

Hora del conte

SINOPSI:
Em dic Aura i tinc sis anys. Sóc alta, prima i tinc els cabells castanys. Quan ric, a les meves galtes s'hi fan dos clotets que la mare diu que em fan més bonica i, com que sóc molt presumida i m'agrada mirar-me al mirall, m'afalaga molt. 
Així comença una història on el seu món de fantasia esdevindrà ple de misteris i amb un desenllaç inesperat.

Un conte escrit per: Remei Graupera
Il·lustrat per: Montse Bugatell

dimecres, 6 de novembre del 2019

Exposició

Aquesta exposició té com a objectiu visibilitzar, a través de la  fotografia, els patrons cíclics de violència que es reprodueixen en les relacions d'abús i violència masclista. La mostra il·lustra, de manera gràfica, tant les fases d'aquest denominat cicle de violència (calma, angoixa, por, lluna de mel) com la influència emocional que aquest tipus de relacions tenen sobre els nois i noies que les experimenten.
"A tu també et pot passar" va ser realitzada per l'alumnat de 4rt d’ESO de l'IES Poeta Maragall durant el curs 2015-16, en el marc d'"Altaveus x la Igualtat", un projecte de de la Fundació Aroa per tractar d'exposar la normalització social que es produeix cap a aquest tipus de violències i la necessitat de promoure una manera de relacionar-nos més igualitària i saludable.
A través d'imatges, l'exposició vol mostrar: per una banda, el cicle de la violencia; i per l'altra, l’afectació emocional de les nenes, noies i dones que la pateixen, amb imatges simbòliques que volen transmetre els sentiments i emocions fruit d’aquestes vivències d’abús i que dificulten el seu procés de recuperació.