dilluns, 7 de juny del 2021

 BOOK CLUB: LITTLE ADVENTURES IN YEMEN

Written by FRANCA SOL and illustrations by SARAH ALJOUMARI 

SPECIAL GUEST: FRANCA SOL.

Fruit de la casualitat, de la mà d'en Miquel Àngel, col·laborador de la nostra biblioteca en altres iniciatives, van arribar a les nostres mans aquestes petites aventures del Yemen. No coneixíem l'autora, donat que és la seva primera publicació, però de seguida ens va interessar la lectura: escrita per una dona, del Bages i en anglès! Perfecte per al nostre Book Club, obviously!

Començar amb la lectura i entrar en el món de la protagonista i les seves aventures al Yemen ens va acabar de convèncer. Es tracta d'un llibre divertit, fresc, i amb unes il·lustracions i una edició que fan imprescindible destacar la feina de la il·lustradora Sarah Aljoumari i l'editora Felicia Campbell. Tal com ens va comentar Franca Sol, el treball a "Little adventures in Yemen" ha estat un treball conjunt, i és la feina que han fet totes tres el que ha fet possible un resultat tan rodó.

Haver treballat durant dos mesos en la lectura i anàlisi del llibre sumat al fet que l'autora fos local ens va portar, com no podia ser d'altra manera, a intentar contactar amb ella i poder tenir-la com a "special guest" en la nostra trobada de fi de curs. I així va ser com aquest passat dia 5 de juny vam poder conversar directament amb Franca Sol sobre el que la seva obra ens havia fet sentir, i preguntar-li per tots aquells aspectes que ens despertaven curiositat sobre la història.

FRANCA SOL és el pseudònim d'una jove sallentina que ha dedicat la majoria de la seva carrera professional a afers humanitaris, en especial a Orient Mitjà. Ha viscut a Oman, Leabon, Yemen i Iraq on a treballat en diverses Organitzacions humanitàries. Va viure al Yemen durant tres anys, i és aquí on va escriure les històries que donarien forma a "Little Adventures in Yemen". Durant un any va estar escrivint històries curtes de ficció inspirades en la cultura i les tradicions del país. Aprofitava les estones que tenia lliures i que la seva feina li permetia, ho feia com una afició, no amb l'objectiu de publicar un llibre. Un bon dia va deixar que algú altre llegís les seves històries, i aquesta persona va pensar que valia la pena publicar-les i la va posar en contacte amb la Felicia. La Franca Sol tenia clar que volia acompanyar les seves aventures amb il·lustracions i així va ser com l'abril de 2020 es va posar en contacte amb la Sarah Aljoumri, i tot va venir rodat, el novembre de 2020 publicaven el llibre.

"Little Adventures in Yemen" ens introdueix a la cultura d'un país desconegut per a la majoria de nosaltres de tal manera que gairebé arribem a sentir que hi som. Sense obviar els aspectes més crus de la realitat del país, el relat afronta d'una manera divertida i amb un punt irònic les dificultats i experiències que una persona acostumada a la vida d'occident pot viure en aquest país.
La protagonista, una jove que arriba al Yemen per qüestions laborals, ens explica cinc aventures que tenen com a rerefons les seves relacions amb els homes que coneix a la ciutat de Sana'a. 
Les cinc aventures van acompanyades d'il·lustracions, i de pàgines especials dedicades als costums i la cultura del país, per exemple, ens parla del Qat, de la moda, dels hospitals, dels plats tradicionals, de com agafar un minibus, i moltes més coses.
Des del nostre Book Club us animem a què llegiu aquesta primera novel·la de Franca Sol. Podeu trobar més informació a:


Els membres del club durant la nostra conversa amb FRANCA SOL.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada